O My Bag

O My Bag är ett märke som producerar ekologiska och miljövänliga väskor. De vill inte bara att deras väskor ska få dig att se bra ut, utan även att väskorna ska ha en positiv påverkan på världen. Därför försöker de påverka miljön så lite som möjligt genom att använda läder som blivit över vid köttproduktion och utan farliga kemikalier. Detta betyder att lädret är nedbrytbart. 

O My Bags använder GOTS (Global Organic Textil Standard) certifierad bomull. De garanterar att all bomull har växt och färgats utan farliga kemikalier och att arbetarna jobbar i en trygg och bra miljö med löner som de kan leva på. 

O My Bag grundades för att hjälpa människor i utvecklingsländer och skapa jobb med en rättvis lön. Deras kärnvärde är att skapa en positiv inverkan på världen. Märket har olika tillverkare i Indien för att kunna skapa bättre arbeten åt människorna. De arbetar med två läderfärgnings fabriker, en i Indien och en i Italien. Båda fabrikerna har system för att återanvända och återvinna produktionens restprodukter. 

Köper du en skinnväska från O MY BAG gör du något gott för miljön och människorna som hjälper till att producera dem. Kärlek!