• Frakt max 59 SEK*
Snabb leveransPersonlig serviceKlarna-Swish

Om oss

Alixtra- hur startade allt?

Alixtra, många undrar nog hur namnet kom till. För 17 år sen startade jag en blogg och då ville jag heta något unikt. Jag hette då Alexandra Strandh och jag experimenterade med namnet fram och tillbaka. Till slut knåpade jag ihop Alixtra av mitt namn och efternamn, domänen alixtra.se var ledig. 

Jag bloggade under några år men livet kom emellan. Dock sparade jag domänen för framtida behov.
Vem är då jag? Jag är en kvinna född 1975 i Falkenberg där jag har växt upp och levt större delen av mitt liv. Har bott ett år i USA som aupair 1994-1995 och sen i Malmö ett år. Har arbetat på Systembolaget, arbetat som lärare och även varit lagerchef åt ett stort e-handelsföretag som sålde skor på nätet. Det hette Brandos, jag startade med 50 tusen par skor för att sen lämna det vid 600 tusen par skor och Brandos blev då uppköpt av Footway. Fantastiskt kul tid i mitt liv vilket då gav inspiration till en egen framtida e-handel.

 Jag har tre underbara grabbar födda 1997, 2002 och 2004. En bonusdotter född 1999. 2014 träffade jag min man Edwin, köpte hus, gifte mig och flyttade till Kungsbacka. Här startade jag 2017 mitt företag Alixtra AB.
Juni 2021 flyttade vi tillbaka till Falkenberg här vi nu har webshoppen baserad.

I juni 2016 var jag med om en olycka som förändrade mitt liv. Jag jobbade då på en mäklarfirma inne i Göteborg. En kväll när jag stod och vek tvätt inför vår kommande midsommarresa till Holland så fick jag ett kraftigt blodsockerfall och i kombination med lågt blodtryck så förlorade jag medvetandet helt. Allt blev svart. När jag efter en timme kom till sans igen hade jag fallit så illa att jag hade brutit axeln på två ställen och skurit upp ansiktet på en metallkant på en ställning vår tvättmaskin stod på. Min man arbetar i Stockholm men jag lyckades larma honom, barnen var hos sin pappa. Min man larmade våra underbara grannar som ringde ambulans och följde med mig till sjukhuset i Varberg. Där jag låg jag sen inlagd flera dagar.

När jag kom hem från sjukhuset så ringde min dåvarande chef från mäklarfirman upp mig och gav mig sparken. Anledningen ville han inte ge mig men läs mellan raderna att jag kunde ju inte jobba där och ha halva ansiktet förstört då han redan vid anställning deklarerade hur viktigt det var att man såg bra ut hos dem. 

Då bestämde jag mig för att jag skulle göra det bästa av mitt liv, jag hade fått en tankeställare då jag kunde dött där i tvättstugan. Jag var hemma några månader innan jag var redo för livet igen. Jobbade i Mölndal som projektledare och koordinator tills jag kom på att jag skulle sälja väskor. Min dröm om ett eget företag och en egen e-handel kom tillbaka. I Holland fanns ett märke som heter MyK. Bags. Vi valde att ta hem det till Sverige. Min man är holländare och det var en kompis till honom som producerade väskorna, dessa finns dessvärre inte kvar alls. Märket har upphört.
Så efter några turer hit och dit så startade vi Alixtra AB. Många väskor, leverantörer och produkter har tillkommit på vägen. Det är inte att lätt att starta som ensam kvinnlig företagare utan några som helst riskkapitalister i ryggen och flera miljoner kronor som stöttar och bygger upp. Vägen har varit lång, svår, stundtals jobbig och ledsam men också otroligt glädjefylld och framförallt ROLIG.

Jag, Alexandra jobbar ensam med Alixtra på heltid. Jag gör ALLT själv. Städa, ekonomi, packa order, jobbar med hemsidan, uppdaterar, fixar med sociala medier, kundtjänst, ledning, marknadsföring, inköp, lager och allt annat. Ibland tar jag in extra personal när jag har mycket att göra. Företaget växer varje dag, jag har fått sådan otrolig respons och många underbara kunder har hittat hit. Så otroligt tacksam och glad!
TACK och varma kramar från mig!

"When you buy from a small business an actual person makes a little happy dance"